PERELAARS, ZEVERAARS EN WERELDVERBETERAARS

Iedere dag opnieuw, geeft Moeder Natuur ons zoveel waardevolle dingen. We zijn hier dankbaar voor en willen dit graag aan onze kinderen doorgeven.

 

Op onze Belgische grond groeit een rijkdom aan gezond en lekker fruit. Jammer genoeg bestaan er obscure economische en esthetische redenen waardoor jaarlijks enorme voorraden fruit worden vernietigd.

Met die overschotten verdwijnen een heleboel lekkere toffe peren. Wij willen deze stumperds recupereren. Zo willen we bijdragen aan een meer duurzame en bewuste wereld.

VEELGESTELDE VRAGEN

Waarom in ‘s hemelsnaam perensap maken?


Daar hebben we drie goede redenen voor: een gezond alternatief bieden, voedseloverschotten tegengaan en gewoon, omdat we wel van een uitdaging houden. Want waar veel soorten fruit op een andere manier gerecupereerd kunnen worden, is dat voor peren niet zo eenvoudig. Maar het padvindertje in ons is dapper opgestaan en onze droom begon een leven te lijden.
Zijn jullie wel duurzaam biologisch zero-waste CO-neutraal?


Laat ons even ademhalen en stilstaan bij de dingen. Bestaande massaconsumptie moet anders. Daar zijn we het over eens. Maar wat is 'anders'? We worden overspoeld met concepten als biologisch, ethisch, zero-waste, duurzaam, fair, lokaal, CO-neutraal... We zien door het biologische bos de duurzame bomen niet meer en worden helemaal eco-loco gedraaid. Choose your battles, Grasshopper! Toffe Peren is een lokaal verhaal en wil verspilling tegengaan. Of je nu een biologisch geteeld peertje bent of niet, bij ons hoor je niet in de vuilbak.
Allemaal goed en wel, maar appelsap is toch ook gezond?


Nu moeten we toch even een linguïstisch taboe doorbreken en appelen met peren vergelijken. Beiden zijn een bron van vezels, vitaminen en lekker gezond genot. Een waarheid als een bijzonder onverzettelijke vegan koe. Dus ja, appelsap is ook gezond. Maar even serieus, bent u dat kleffe spul niet stiekem een beetje beu? Neen? Ook goed hoor. We wensen u een bijzonder interessant en monosappig leven toe, maar kom achteraf niet zeggen dat we u geen verrassend tof alternatief hebben gegeven.
Hoe tof zijn die peren?


Alle peren zijn gelijk, maar in de winkel gelijken de meeste peren toch wel heel erg op elkaar. Peren met blutsen en builen belanden in veevoeder of worden simpelweg vernietigd. Daarnaast zijn er nog handelsverdragen, exportquota en nog allerhande onzichtbare economische handen die onze lekkere Belgische peertjes uit de winkelrekken weren. Wij redden deze olijkerds van de verdoemenis en persen hen dan onverbiddelijk tot op de laatste druppel uit.
Wat maakt Toffe Peren uniek?


Aha! Goeie vraag! Simpel: puur perensap, dat biedt niemand anders. Ons 100% puur perensap is gewoon 100% puur perensap: Geen toegevoegde suikers of bewaarmidelen. Geen kleurstoffen of smaakstoffen. Geen derivaten of opiaten. Geen additieven of sedatieven, maar gewoon twee superlatieven: Conférence en peer. Graag gedaan, en met de complimenten van Moeder Natuur.
Wat is er nu zo revolutionair aan perensap?


Peren zijn geen hapklare appeltjes. Je moet hun kleine kantjes ontdekken en dan leer je dat ze snel oxideren. Als je peren perst op de klassieke manier, komen ze in contact met met zuurstof en krijg je een vies bruin goedje. No sexy stuff. De methode die we hebben ontwikkeld is eigenlijk staatsgeheim dus asjeblieft niet verder vertellen. Door nieuwe, hoogtechnologische zuurstofvrije fruitpersen te gebruiken, kan het fruit niet oxideren en blijft het vers en fris. Sexy stuff. Het klinkt heel simpel, en de technische details waren dan ook heel ingewikkeld. Na jaren vloeken en zweten, hebben we een procédé op punt weten stellen. Uiteraard staan we niet stil en blijven we onze persmethodes peerfectioneren. Het is dus niet voor niets dat we zoveel moeite in deze website steken, want we zijn best wel trots op ons topsapje.
Hebben jullie ook een bakfiets?


Neen. Maar we kennen wel iemand die een bakfiets heeft.

ToffeShirt.jpg